Barion Pixel

Rólunk

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ!

A veritashordo.hu oldalon Dósa Tamás kádármester és munkatársai által készített Barrique, pálinkás- és boroshordókról, virágdézsákról, szaunakádakról tájékozódhat, és rendelheti meg azokat.

Dósa Tamás kádármester a Dósa kádármester család harmadik generációs kádármestere. A mesterséget elsősorban édesapjától, Dósa Tibortól és a nagypapájától tanulta. Édesapjához híven a Kaesz Gyula faipari iskolában végzett.

Kádárként 2002-ben kezdett dolgozni, de már pici kora óta a hordók és a műhely körül settenkedett, tanulgatott, dolgozott.

A Dósa kádármester család Barrique, pálinkás- és boroshordóit, virágdézsáit, szaunakádait a világ számos országában forgalmazzák.

Ahogy régen a ’60 évek környékén is  Magyarország vezető politikusai, neves színészei és jó-nevű borászai, valamint európa számos országából vásároltak Dósa hordókat, ma is hasonlóképpen van.

Kaliforniától, Németországon, Ausztrián, Lengyelországon, Szlovákián át az orosz piacig keresettek és megvásárolhatók a Dósa család termékei.

A TERMÉKEKRŐL

Termékeinket jó ár/érték arány jellemzi.

Kizárólag magas minőségű, gondos kézimunkával készített Barrique, pálinkás- és boroshordókat, virágdézsákat, szaunakádakat gyártunk.

Az állandó minőséget részben a Dósa kádármester család 56 év szaktudása, részben a gondosan válogatott minőségi alapanyag és megfelelő előkészítése, illetve a vizes nyomáspróba biztosítja.

A magas minőséget garantáló gyártási folyamatról itt olvashat bővebben >>

Veritashordó a Facebookon ››

DÓSA KÁDÁRMESTER CSALÁD

1960-as évektől

A kádármesterséget az 1960-as évek elején Dósa Tamás nagypapája inasként egy nagykátai kádármesternél kezdte. Hamar megszerette a mára szinte kihalt szakmát, és rövid idő elteltével nem csak saját műhelyt nyitott, de igen jó nevet is szerzett a kádárszakmában.

Vezető politikusok, neves színészek és jó-nevű borászok vásárolták Barrique, pálinkás- és boroshordóit.

1978-tól

A szakma szeretete Tibor fiára is átragadt, aki már kisgyermekként megízlelte a hordókészítés örömét, valójában beleszületett a szakmába. Édesapja mellet kitanulta a szakmát, és 1978-ban Kaesz Gyula faipari iskolában kádárszakon végzett, majd még tizenkét éven át dolgozott édesapjával, és 1986-ban elindította saját vállalkozását. Dósa Tibor a mai napig gyárt hordókat. Édesapjához híven Ő is nevet szerzett, nála is számos híres ember, borász és borászcsalád vásárol.

A családi kádármesterség Tibor testvérét, Attilát is magával ragadta, aki szintén továbbadta a családi tradicionális hordókészítés tudományát a fiának.

A család kádármesterei a mai napig összefogva dolgoznak, szoros családi kapcsolatukat ápolva egymást segítik egy-egy nagyobb megrendelés teljesítésében is.

2002-től

Dósa Tamás a család harmadik generációs kádármestere elsősorban édesapjától, Tibortól és a nagypapától tanulta a mesterséget.

Édesapjához híven a Kaesz Gyula faipari iskolában végzett.

Kádárként 2002-ben kezdett dolgozni.

Már pici kora óta a hordók és a műhely körül settenkedett, tanulgatott, dolgozott.

Ő is beleszületett a kádármesterségbe.

Dósa kádármester család hordói világszerte

A Dósa kádármester család Barrique, pálinkás- és boroshordóit, virágdézsáit, szaunakádait a világ számos országában forgalmazzák.

Ahogy régen a ’60 évek környékén is sok európai országból vásároltak Dósa hordókat, ma Kaliforniától, Németországon, Ausztrián, Lengyelországon, Szlovákián át az orosz piacig megvásárolható a Dósa család termékei.

A jövő kádármester nemzedéke

A jövő nemzedéke, a negyedik generáció, Zsombor (Tamás fia) is sok időt tölt a hordók és a műhely közelében.

A kádárszakma oktatása mára megszűnt Magyarországon, faipari technikusi végzettség megszerzése mellett csak néhány családnál nyílhat lehetőség a szakma csínja-bínja kitanulására.

A Dósa kádármester család, ezen kevés családok egyike.

Ezen az oldalon Dósa Tamás kádármester és munkatársai által készített Barrique, pálinkás- és boroshordókról, virágdézsákról, szaunakádakról tájékozódhat, és rendelheti meg.